Espais de participació

L'Ajuntament de Begues promou la participació ciutadana en la presa de decisions públiques. Amb aquest objectiu s'articulen fórmules estables o projectes puntuals que busquen fer implicar la ciutadania en l'esdevenir públic.

Reglaments que regulen la participació ciutadana en serveis municipals:


Comissions, espais de reflexió i fòrums estables de participació ciutadana:

A continuació trobareu els diferents espais de participació estable que hi ha a Begues. Esculliu el que més s'ajusti a les vostres inquietuts.

 • Comissió de Cultura

  La Comissió de Cultura de Begues és un espai participatiu que contribueix a planificar i evaluar la programació de la regidoria de Cultura.

  93 639 05 38
 • Comissió de la Gent Gran

  La Comissió de la Gent Gran té com a objectiu principal fer participar a la pròpia gent gran de les seves activitats. És un espai de trobada i participació on tothom hi pot dir la seva. De la Comissió en surt l'organització de les principals activitats destinades a la gent gran.

  93 639 05 38
 • Consell de Dones Sàvies

  El Consell de les Dones Sàvies és un òrgan de participació ciutadana format per beguetanes més grans de 60. Des de l'any 2006, les dones sàvies de Begues es reuneixen per debatre qüestions que afecten al municipi des d’una perspectiva de dona, definir com volen que sigui el poble, i fer arribar diverses propostes a l’Ajuntament amb l’objectiu de millorar la vida a Begues, tot fent valer la seva experiència i saviesa.

  653 073 574
 • Consell Municipal d'Infants

  Els Consells dels Infants són grups de joves de deu anys a tretze, esperonats pels ajuntaments i que, a la província de Barcelona, tenen el suport de la Diputació a través de la Xarxa de Projectes de Participació Infantil.

  93 639 05 38
 • Espai de Debat Educatiu de Begues

  L’Espai de Debat Educatiu té l’objectiu d’evidenciar que les dificultats educatives són col·lectives i molt determinades pels canvis socials i la diversitat d’enfocaments. Es pretén potenciar la participació de les famílies per compartir i avançar conjuntament en un debat col·lectiu entre professionals i familiars buscant el consens i la coherència educativa de la comunitat per donar suport a l'acció educativa.

  93 639 05 38
 • Ordenança Procés participatiu Nova Ordenança de Civisme

  Al llarg de 2018, l'Ajuntament de Begues ha impulsat la Nova Ordenança de Civisme de Begues, engegant un procés participatiu que ha volgut comptar amb les opinions de col·lectius i ciutadania per enriquir el document i adaptar-lo a les necessitats col·lectives de tot el poble. El civisme és cosa de tots i de totes. Per això, la Nova Ordenança de Civisme també ha estat construïda entre tots i totes.

 • Procés participatiu Xarxa Associativa

  Les entitats locals i l'Ajuntament de Begues desenvolupen plegades un procés participatiu amb l'objectiu de treballar pel desenvolupament i dinamització del teixit associatiu del municipi. Es tracta d'un projecte de participació comunitària niciat l'any 2017 i que evoluciona en diferents fases, des de la diagonosi inicial de la situació de les entitats de Begues, la detecció conjunta de necessitats i el disseny d'un pla d'accions a desenvolupar.

  93 639 05 38
 • PEB Projecte Educatiu de Begues (PEB)

  El Projecte Educatiu de Begues –PEB– neix l’any 2006, impulsat per l’Ajuntament i amb el suport de la Diputació de Barcelona. D’aquesta manera el nostre municipi forma part dels més de cinquanta Projectes Educatius de Ciutat que hi ha a la província de Barcelona, i també de la xarxa internacional de ciutats educadores que es va iniciar ara ja fa vint anys.

  93 639 05 38