El CIPAG i el CEB posen en marxa els Fòrums de l'Espluga per tractar sobre els refugiats

La cova de Can Sadurní acollirà cada dissabte de maig una xerrada sobre els refugiats en el projecte Fòrums de l'Espluga que han posat en marxa el CIPAG i el CEB. El preu de cada sessió és de 5 euros i cal inscripció prèvia.

El Col·lectiu per a la Interpretació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG) i el Centre d'Estudis Beguetans (CEB) posen en marxa aquest mes el projecte Fòrums de l'Espluga, un conjunt de xerrades que, sota el lema genèric de L'Europa dels murs, tindran lloc tots els dissabtes de maig a la cova de Can Sadurní i que pretenen posar en evidència les polítiques europees i nord-americanes que posen traves a l'arribada de les persones que fugen de la guerra de Síria i l'Iraq.

La primera de les xerrades se celebrarà el dia 6 i porta per títol Som migrants. A l'acte, que començarà a les 19 h, hi intervindran Rafael Crespo, del Centre d'Estudis Africans; Miguel Pajares, de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat; i Pere Izquierdo, arqueòleg i museòleg. És previst que la xerrada finalitzi cap a les 21 h. La resta de sessions, que tindran el mateix horari, seran: el dia 13, Desmuntant la islamofòbia. El dia 20, Camins d'acollida. I el dia 27, L'Europa dels murs.

L'entrada a cada sessió serà de 5 euros, preu que inclou un petit àpat i un obsequi. Com que l'aforament és limitat, des dels Fòrums de l'Espluga animen els interessats a assistir-hi a reservar entrada al correu electrònic forumsespluga@gmail.com. En acabar, hi ha la possibilitat de sopar a la Masia de Can Sadurní, per la qual cosa s'ha de reservar al telèfon 936 392 112 o al correu electrònic info@montaudesadurni.com.

Dimecres, 3 de maig de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 02.05.2017 | 11:59