La Biblioteca La Ginesta celebra el seu tercer aniversari creixent any rere any

L'equipament organitzarà demà, 29 de juny, un espectacle de titelles que començarà a les sis de la tarda. L'objectiu de cara al futur és esdevenir un servei encara més conegut al municipi.

La Biblioteca La Ginesta celebrarà demà, 29 de juny, el seu tercer aniversari amb un espectacle de titelles que començarà a les sis de la tarda a l'exterior de l'equipament. Serà el moment de celebrar que la Biblioteca ha aconseguit incrementar cada any el nombre d'activitats i dels seus assistents, a més de fomentar les col·laboracions amb les entitats del municipi.

Des de la Biblioteca expliquen que, en aquests tres anys, han aconseguit consolidar un públic familiar molt fidel amb activitats diverses com l'Hora del Conte, tallers de manualitats, els laboratoris de lectura, xerrades educatives o els clubs de lectura infantil i juvenil, entre altres, com el projecte De l'Hort a la Biblioteca, amb 18 biblioteques més del Baix Llobregat.

Segons la Memòria d'Activitats del 2016, la Biblioteca La Ginesta va realitzar 141 activitats, 31 més que el 2015, amb 4.847 participants. Hi va haver 2.141 usuaris inscrits i es van crear 287 nous carnets. El 47% dels usuaris inscrits van realitzar algun préstec. A les xarxes socials, la Biblioteca va tenir 2.293 visites al blog i actualment suma més de 300 seguidors a Facebook.

Reptes de futur

De cara al futur, des de la Biblioteca apunten que el principal objectiu és ser un servei encara més conegut al municipi, esdevenir un espai d'experimentació, creació i participació on tothom tingui cabuda i les persones usuàries hi participin de manera activa.

En l'àmbit de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona, des de la Biblioteca La Ginesta s'està treballant en el Bibliolab, un programa que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l'accés al coneixement a través de l'experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Els projectes desenvolupats en aquest programa abasten diferents branques del coneixement, en moltes d'elles el factor tecnològic té un paper important com a eina vehicular. Així es podran desenvolupar projectes purament tecnològics però també científic-socials (nutrició, agricultura, astronomia, natura, etcètera), projectes artístics (la música, les arts plàstiques o l'artesania) i projectes relacionats amb la lectura i l'escriptura.

Dimecres, 28 de juny de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 27.06.2017 | 17:54