La cooperació, protagonista a Begues

Aquesta setmana s’inauguren dues exposicions i es programa una xerrada al voltant del suport a d’altres països

El nostre és un municipi amb una estreta relació amb la solidaritat i el suport a aquelles persones que més ho necessiten. Per tal d’exposar la rellevància de la tasca que es desenvolupa a nivell internacional en aquest sentit des d’aquest proper dijous 16 de febrer es pot veure al Centre Cívic El Roure l’exposició “Les raons de la cooperació” creada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La mostra està dedicada reflexionar i a donar arguments en contra dels atacs que qüestionen les polítiques que van destinades a aquest àmbit. D’aquesta manera s’aborden obertament i amb dades tòpics com si ha d’ajudar-se primer “als de casa” si l’ajuda arriba realment allà on és necessària o si cooperar és una competència municipal. L’exposició està formada per 10 plafons que venen a donar resposta a aquestes qüestions i d’altres més.

Coincidint amb aquesta iniciativa, que es podrà visitar fins el proper 28 de febrer, aquest mateix dimarts 14 de febrer s’inaugura també al centre cívic una exposició sobre el treball de la Brigada Nicaragua. La proposta es completarà  17 de febrer a les 18 h al centre cívic amb una xerrada de l’ONGD beguetana Cooperació en Acció nascuda de l’experiència de diferents persones que han format part de la Brigada de Nicaragua. Durant la conferència es donaran a conèixer les actuacions desenvolupades al voltant del municipi nicaragüenc de El Sauce.

D’altra banda des de la mateixa entitat s’anima a tot els beguetans i beguetanes a participar de la manifestació de suport a les persones refugiades que aquest dissabte 18 de febrer està convocada amb el lema “Casa nostra, casa vostra”.

Dilluns, 13 de febrer de 2017 a les 16:40
Darrera actualització: 14.02.2017 | 08:58