L'escola Sant Cristòfor i l'Institut de Begues organitzen la vuitena edició de la Fira de les Matemàtiques i les Ciències

L'esdeveniment, que s'ha celebrat el 12 de maig al passeig de l'Església, té com a objectiu potenciar la relació entre els alumnes de sisè de primària i els de primer d'ESO.

L'escola Sant Cristòfor i l'Institut de Begues van organitzar divendres, 12 de maig, la vuitena edició de la Fira de Matemàtiques i Ciències. L'esdeveniment va tenir lloc al passeig de l'Església a partir de les 11.30 h i hi van participar els alumnes de sisè de primària i els de primer d'ESO. La gent gran del municipi i els alumnes de tercer d'ESO van ser els encarregats de supervisar el funcionament dels diferents experiments plantejats, consistents en jocs matemàtics i científics amb diferents dificultats.

L'objectiu de la Fira és donar a conèixer la coordinació entre la primària i la secundària a Begues que s'ha anat realitzant al llarg de l'actual curs lectiu, potenciar la relació entre persones de diferents edats i a la vegada familiaritzar l'alumnat de sisè de primària amb els que, possiblement, es trobaran quan vagin a l'institut.

Els alumnes es van agrupar en parelles o en grups de tres i van seguir un itinerari determinat. Al voltant d'un centenar d'estudiants van realitzar al mateix temps proves de càlcul, geometria, raonament, lògica i experimentació física, entre altres. En acabar, cap a la una de la tarda, aproximadament, les AMPA dels dos centres van oferir un refrigeri als participants.

Les proves s'han dissenyat des dels equips docents dels dos centres. Els professors de l'Institut s'han encarregat d'explicar-les al seu alumnat per tal que puguin supervisar-les. Cada any es fa la revisió de les edicions anteriors i es van introduint els canvis pertinents. A l'escola, en canvi, no han practicat específicament les proves, ja que es tracta d'una forma lúdica de treballar aquestes matèries a la Fira.

Divendres, 12 de maig de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 12.05.2017 | 15:06