Actuació de manteniment de la franja contraincendis de Begues Parc

S'han desbrossat els 25 metres entre els habitatges i el bosc i s'ha afavorit la biodiversitat. L'actuació ha costat uns 20.000 euros provinents d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Begues ha portat a terme a Begues Parc una actuació forestal que ha consistit en el manteniment i adequació de la franja contraincendis i en la neteja del sotabosc. Aquesta actuació ha tingut una inversió de 20.000 euros provinents d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

En concret, s’han desbrossat els primers 25 metres des dels habitatges fins al bosc. En els cinc primers metres des de les cases s’han retirat els pins per afavorir la biodiversitat amb roures i alzines. A diferència dels pins, aquests arbres tornen a brotar en cas d’incendi i costen de cremar. A la resta de la franja s’ha deixat un arbre cada sis metres, aproximadament.

Aquests tipus d’actuacions són habituals, especialment a Begues Parc, considerada com una urbanització i motiu pel qual s’ha rebut la subvenció per part de la Diputació de Barcelona per a la neteja dels perímetres contraincendis. A la resta del municipi ja es realitzen altres accions periòdiques de prevenció, tals com l’estellat de resta forestal que s’aprofita per a generar biomassa, la silvopastura o l’arranjament dels camins forestals.

Dimecres, 1 d'agost de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 31.07.2018 | 15:28

Imatges

Begues Parc 02 Actuació Begues Parc 03 Actuació Begues Parc 04