Aprovat el desplaçament de les línies elèctriques d’alta tensió

Des de l’inici d’ aquesta Legislatura, l’Ajuntament de Begues ha intensificat les negociacions per al trasllat definitiu de les línies d’ alta tensió que travessen el casc urbà de Begues

Ahir a la tarda la Comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya donava llum verda al desplaçament en la seva totalitat de les línies d’alta tensió de l’avinguda Mediterrània. Així, la comissió parlamentària instava a que Red Eléctrica de España redacti un document inicial per a desplaçar les línies i a que estableixi possibles traçats, conjuntament amb l’Ajuntament, que garanteixin el menor impacte mediambiental. De la mateixa manera la comissió també apel·la al govern de la Generalitat per a que aquest garanteixi les partides pressupostàries necessàries per al seu finançament i per a que es tramiti de manera prioritària l’estudi d’impacte mediambiental.

Aquest impuls al projecte per eliminar el pas de les elèctriques en zones habitades arriba després que l’Ajuntament de Begues hagi incrementat en els darrers temps els contactes per donar resposta a aquesta demanda veïnal llargament reivindicada. En els darrers mesos l’alcaldessa, Mercè Esteve, mantenia trobades en les quals es tractava la qüestió amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Fruit d’aquest procés, el passat 29 d’abril la comissió de seguiment per al desplaçament de les línies elèctriques de Begues (formada per la Generalitat, l’Ajuntament i Red Eléctrica de España) arribaven a una sèrie d’acords que ahir es materialitzaven al parlament català. Aquests rebien el suport a través dels seus vots favorables dels grups parlamentaris de Junts Pel Sí, Ciutadans, Catalunya Sí que es Pot, Partit Socialista de Catalunya i Partit Popular a més de comptar amb l’abstenció del la CUP-Crida Constituent.

L’alcaldessa de Begues que assistia ahir a la Comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya convidada pel diputat de Junts Pel Sí, Joan Ramón Casals, afirmava que “estem molt satisfets en veure com totes les converses i negociacions dels darrers mesos han donat els seus fruïts. Sabem que aquesta és una reclamació històrica per a molts veïns i veïnes i ara finalment els hi podem oferir una solució. Haig de reconèixer que no ha estat senzill arribar fins a aquest punt, donada la importància del projecte, però estic convençuda de que tots els esforços han merescut la pena”.

Divendres, 23 de setembre de 2016 a les 13:30
Darrera actualització: 10.11.2016 | 09:32