Avancen les negociacions per aconseguir el desviament de l’alta tensió

Ahir es reunien representants de l’Ajuntament amb el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, per tractar la qüestió

L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, acompanyada pel regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Joan Molina, es reunia ahir amb el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget. A la trobada, de la que també prenia part el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, es tractava principalment sobre la possibilitat de desviament de les línies d’alta tensió de l’avinguda de la Mediterrània. Un cop finalitzada, la delegació de l’Ajuntament valorava molt positivament la trobada al Departament d’Empresa i Coneixement en considerar que ha suposat un pas més en la resolució del conflicte.

No ha estat en tot cas aquest l’únic contacte polític mantingut en els darrers dies per a aconseguir els suports necessaris que permetin fer efectiu el desviament de la línia d’alta tensió. El passat dilluns Mercè Esteve també es trobava amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, per tractar la qüestió.

Pel que fa als treballs tècnics que es duen a terme, en aquests moments Red Eléctrica Española (REE) ultima els detalls d’un document ambiental previ que reflecteix una primera aproximació a totes les possibilitats d’actuació al voltant del desplaçament de la línia d’alta tensió que actualment passa pel bell mig del casc urbà del nostre municipi. Un cop finalitzat per REE, aquesta el remetrà a la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial qui, previ vist i plau, ho enviarà a Medi Ambient per tal que elabori l’Informe d’abast de l’Estudi d’Impacte Ambiental.

Entre les fites ja aconseguides destaquen els acords assolits a l’octubre de l’any passat al Parlament de Catalunya per tal de posar en marxa el procés per al desplaçament. A més d’aquest important pas en la qüestió, promogut per la Comissió d’Empresa i Coneixement de la cambra catalana, l’equip de govern municipal portava al ple una moció destinada a sumar suports per al desviament. El text rebia així el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció d’EB-ICV que es mostrava contrari.

Dijous, 9 de març de 2017 a les 12:50
Darrera actualització: 09.03.2017 | 12:56