Begues participarà en la nova edició del programa sobre els drets humans de l'AMB

El 21 de setembre, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i els set municipis participants en la primera edició, 'Tenim drets, teixim llibertats', van realitzar una avaluació del programa.

L'Ajuntament de Begues tornarà a participar en el programa de drets humans que impulsa l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquest any es va realitzar la primera edició d'aquest programa, focalitzada en les persones refugiades i que es va plasmar en la campanya 'Tenim drets, teixim llibertats'. El 21 de setembre, l'AMB i els set municipis participants van realitzar una avaluació d'aquesta activitat en la qual van participar al voltant d'un miler de persones.

Des de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB han explicat que el programa de drets humans "busca complicitats amb els ajuntaments per promoure la consciència crítica i el compromís de la ciutadania envers les desigualtats i els conflictes globals per a la transformació social". En aquest sentit, a la campanya 'Tenim drets, teixim llibertats' es van realitzar tallers sobre les persones refugiades de Síria i es van elaborar llençols on es van plasmar les queixes, les esperances i els compromisos en relació a la crisi de refugi a la Mediterrània.

Cada municipi va celebrar un acte final on va aconseguir unir tots els llençols en un de sol. I el 14 de maig, tots els llençols es van unir en un acte final que va tenir lloc a la platja de la Barceloneta en el qual van participar unes 300 persones. Prèviament, s'havia dibuixat un mapa de la Mediterrània a la sorra de la platja i es va cobrir amb els llençols realitzats als municipis que contenien missatges d'esperança, reivindicació i compromís per la situació que estava succeint.

Des de l'AMB es valora el "compromís" dels ajuntaments participants en aquest programa, com també la "gran i diversa implicació de la ciutadania en els tallers i la realització dels llençols", tant des d'infants com adolescents, gent gran i entitats. A més, el programa va permetre que diferents entitats i grups dels municipis que normalment funcionen per separat, treballessin conjuntament pels drets de les persones refugiades, en una causa local i global.

A l'entitat supramunicipal també destaquen com "grups i entitats no vinculats a la cooperació internacional, reflexionen i s'impliquen amb una causa global en diverses activitats al municipi i en l'acte final que es va fer a Barcelona". A més, també s'ha potenciat el treball en xarxa entre l'AMB i els ajuntaments, i s'ha visualitzat el "compromís vers les persones refugiades dels municipis més petits de l'àrea metropolitana i l'AMB el l'àmbit local i regional". Des de l'Ajuntament de Begues, la regidora de Solidaritat i Cooperació Maria Llauradó, també ha fet un molt bon balanç de la campanya, "que s'emmarca en tot un seguit d'accions que es desenvolupen al llarg de l'any en el marc de la cooperació internacional i que posicionen Begues com un municipi altament compromès".

En aquests moments s'està identificant i formulant la proposta per a una nova edició del programa, amb la participació dels ajuntaments implicats, i que es farà pública en els mesos vinents. La idea és fer un format semblant al de l'any passat. 

Divendres, 29 de setembre de 2017 a les 12:00
Darrera actualització: 29.09.2017 | 11:50