Begues s'integrarà a la zona tarifària 1 a partir de l'1 de gener del 2019

Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 09:00

La mesura significarà la incorporació de Begues al conjunt de polítiques unificades de transport públic de l'àmbit metropolità, amb el conseqüent abaratiment dels preus del viatge per a la ciutadania de Begues.

A partir de l’1 de gener del 2019, Begues s’integrarà plenament a la zona tarifària 1 del transport públic metropolità, igual que ho faran 17 municipis més de la segona corona o zona tarifària 2. Això significarà, entre d'altres beneficis, un abaratiment del cost dels transport públic per a la ciutadania beguetana.

Així, per exemple, una targeta T-10 costa ara a Begues, encara a la zona 2, 20,10 euros. Amb la integració a la zona 1 costaria 10,20 euros. I el mateix passarà amb la T-Mes, la qual costa ara a la ciutadania de Begues 72,70 euros, mentre que a partir de l’any vinent passaria a costar 54 euros.

Una reclamació que ve de lluny

La voluntat de Begues de formar part de la zona tarifària 1 fa temps que es treballa de forma conjunta amb els altres 17 municipis metropolitans. Al llarg del present mandat municipal han sigut diverses les accions que s'han dut a terme, individualment des de Begues o de forma conjunta amb la resta de municipis. La decisió final, però, depèn de les administracions supramunicipals, i és en el si dels òrgans de govern d'aquestes administracions on s'han realitzat les darreres negociacions.

L’acord final es va gestar la setmana passada, en una reunió amb el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda. La mesura està pendent ara de ser ratificada definitivament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per qüestions de finançament.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, s'ha mostrat satisfeta de la feina feta i ha manifestat que "ens vam comprometre amb la ciutadania a defensar aquesta demanda de forma activa per mirar d'arribar a una solució satisfactòria. La solució arriba uns mesos més tard del que ens hagués agradat, però dins de l'actual mandat municipal, que és el compromís que havíem adquirit".

Darrera actualització: 15.10.2018 | 17:38