Comencen els treballs per al control del mosquit tigre a Begues

En concret, s'està aplicant larvicida biològic als embornals dels arbres i a les rieres, però des de l'Ajuntament de Begues es recorda la ciutadania que també és responsabilitat seva actuar en l'àmbit privat per evitar, entre tots i totes, la plaga d'aquest insecte.

El Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat ja ha començat a actuar a Begues per minimitzar la presència del mosquit tigre. En concret, s'estan iniciant les aplicacions del larvicida biològic habitual als embornals dels arbres i a les làmines d'aigua de les rieres. Cal recordar, però, que bona part de la prevenció també va a càrrec de la ciutadania.

En aquest sentit, és recomanable eliminar dels espais privats els llocs d'aigua on es posen els ous i on creixen les larves, com recipients deixats a la intempèrie, bassals en patis o terrats, renovar l'aigua de les piscines periòdicament i revisar altres elements com pneumàtics, abeuradors d'animals o canaleres de recol·lecció d'aigua de les teulades, entre d'altres.

El mosquit tigre, originari del sud-est asiàtic, es va detectar per primer cop a Catalunya l'estiu del 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. Els exemplars adults fan entre dos i deu mil·límetres. Només les femelles piquen, però amb la capacitat de transmetre algunes malalties de consideració. Per a més informació, consulteu les recomanacions del Canal de Salut de la Generalitat.

Des del 1983, el Servei de Control de Mosquits treballa per restringir les poblacions d'aquests insectes en la majoria de municipis del Baix Llobregat mitjançant una combinació de recursos químics i biològics, modificacions físiques del medi i accions culturals.

Dimecres, 30 de maig de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 29.05.2018 | 19:09