El 13 de juny finalitza el període per sol·licitar permís per a les fogueres de Sant Joan

Les sol·licituds s'han de formalitzar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana especificant tots els aspectes relacionats amb la seguretat. L'Ajuntament també demana precaució a l'hora de llançar petards.

L'Ajuntament de Begues ja treballa en els preparatius de la celebració a la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny. Per aquest motiu, les persones interessades a encendre una foguera a la nit de Sant Joan tenen fins al 13 de juny per a comunicar-ho a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

En la sol·licitud s'haurà d'especificar alguns detalls com el lloc on està previst fer la foguera, l'hora i altres aspectes relacionats amb la seguretat com el nombre de persones que la vigilaran, la ubicació de punts d'aigua, la distància en metres del dipòsit d'aigua o quantitat d'extintors, entre altres.

L'Ajuntament recorda que cal tenir en compte un seguit de consells a l'hora d'encendre una foguera. No es poden fer sense l'autorització corresponent i, en cap cas, a menys de 15 metres de la façana de cap edifici ni de cotxes aparcats. També cal tenir en compte que està prohibit fer foc en terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta.

És important deixar l'espai net de bardisses o materials inflamables i permetre el pas als vehicles d'emergència. Finalment, cal tenir en tot moment algun mitjà per apagar la foguera i, un cop fet, remullar el caliu per assegurar-se que quedi totalment extingida i evitar accidents.

Dijous, 7 de juny de 2018 a les 14:00
Darrera actualització: 06.06.2018 | 12:55