El Banc de Sang i Teixits buscarà diumenge a Begues donants universals

Una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits serà a la plaça de l'Ateneu, de 9 a 14 hores, per atendre totes les persones donants, però es busquen especialment aquelles del grup sanguini zero negatiu.

La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits serà diumenge a Begues per acollir totes aquelles persones que vulguin donar sang. Es busquen especialment les donants universals, concretament les del grup 0- (zero negatiu). La unitat mòbil estarà ubicada a la plaça de l'Ateneu, de deu del matí a dues de la tarda, coincidint amb el Mercat d'Oficis Artístics i Artesania que es realitzarà al passeig de l'Església i al carrer Major.

Segons dades del Banc de Sang i Teixits, a Catalunya només hi ha unes 400.000 persones amb el grup sanguini 0-, per la qual cosa són molt valuoses com a donants. En ser donants universals, la seva sang serveix en casos d'emergència, en incompatibilitat en el tipus de sang d'una mare i el seu fetus, o entre elles mateixes, ja que una persona amb grup sanguini 0- només pot rebre sang d'aquest tipus (vegeu infografia).

Actualment, el Banc de Sang i Teixits només té reserva del grup universal (0+ i 0-) per menys de cinc dies. Per aquest motiu, l'entitat fa una crida no només a les persones portants d'aquest grup sanguini, sinó també als seus familiars, ja que és un tret hereditari. La crida també es fa extensiva a la resta de la població de Begues, que el 2017 va fer 117 donacions, 33 més que l'any anterior.

Dijous, 1 de març de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 28.02.2018 | 11:35