El carro de la cervesera Damm serà l'estrella dels Tres Tombs de Begues

Segons els Amics del Cavall de Begues, enguany hi participaran un vuitantena de cavalls i mitja dotzena de carruatges que es concentraran a Can Térmens a les deu del matí.

Al voltant de 80 cavalls i mitja dotzena de cavalleries envairan diumenge els carrers més cèntrics de Begues en el que serà una nova edició dels Tres Tombs. Segons han explicat des de l'entitat organitzadora, els Amics del Cavall de Begues, enguany es comptarà amb la presència de l'emblemàtic carro de la cervesera Damm, arrossegat per quatre cavalls i ple d'antics barrils de cervesa.

La presidenta de l'entitat, Rosa Maria Badia, s'ha mostrat satisfeta per la presència d'aquest carro, que és un habitual dels Tres Tombs, especialment de Barcelona i municipis propers, i que aquest any vindrà a Begues, el lloc de la cervesa més antiga d'Europa. Així, diumenge les cavalleries participants es concentraran a Can Térmens a partir de les deu del matí, on esmorzaran.

Tot seguit començaran les passades pels carrers cèntrics del municipi. En desfilar per davant de l'església de Sant Cristòfor els animals seran beneïts, un esdeveniment al qual tothom pot portar les seves mascotes perquè també siguin ruixades amb l'aigua beneïda.

Els Tres Tombs és una festa que se celebrava arreu de Catalunya amb motiu de Sant Antoni Abat, protector dels animals. L'esdeveniment també és un homenatge als antics traginers i al col·lectiu agrícola de la Catalunya rural.

Dijous, 22 de febrer de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 21.02.2018 | 12:50

Imatges

Tres Tombs 2018