El delegat del govern central a Catalunya, Enric Millo, declarat 'persona non grata' pel Ple de Begues

La sessió plenària aprova una moció amb el vot contrari del PP on condemna la violència policial de l'1 d'octubre. En una altra moció, aprovada per unanimitat, Begues condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost.

El Ple de l'Ajuntament de Begues, celebrat el 4 d'octubre al vespre, va aprovar una moció que va entrar d'urgència en l'ordre del dia a proposta dels grups municipals del PDeCAT, GdeB i TxB, en la qual es declara el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, persona non grata. La moció, que també estan subscrivint aquests dies altres municipis del país, va tenir el suport de totes les forces amb representació municipal, excepte el del PP.

En la moció també es condemna "de forma enèrgica" la violència "generada per l'Estat espanyol" contra algunes de les persones que van votar l'1 d'octubre a Catalunya, i es mostra el suport dels partits a les més de 900 persones ferides. A més, s'exigeix la retirada dels efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil "enviats de manera expressa per impedir l'exercici democràtic de votar en un referèndum", i es demana la mediació de la comunitat internacional.

La moció que sí que va ser aprovada per unanimitat va ser la de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d'agost i que va provocar la mort d'una quinzena de persones i més d'un centenar de ferides. El text també ofereix el condol i el suport a les víctimes i agraeix la tasca realitzada "per tots els cossos d'emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes" d'ajut a les persones afectades pels fets.

Dijous, 5 d'octubre de 2017 a les 14:00
Darrera actualització: 05.10.2017 | 14:30