El Ple aprova provisionalment les Ordenances Fiscals per al 2018

Dijous, 5 d'octubre de 2017 a les 17:00

Els impostos municipals per a l'any vinent es congelaran i la majoria de les taxes augmentaran un 3,2%.

Els impostos municipals per al 2018 es congelaran i la majoria de les taxes s'incrementaran un 3,2%. Així ho va decidir el Ple de l'Ajuntament de Begues, celebrat ahir al vespre, 4 d'octubre, amb l'aprovació provisional de les Ordenances Fiscals per a l'any vinent. La proposta va comptar amb el suport de l'equip de govern local (PDeCAT, GdeB i TxB), l'abstenció d'ERC i EB-ICV, i el vot contrari del PP, a l'espera de presentar-hi al·legacions.

Dels cinc impostos municipals (IBI, IAE, el de vehicles de tracció mecànica, el dels valors dels terrenys de naturalesa urbana i el de construccions, instal·lacions i obres) no s'incrementarà cap tipus impositiu ni cap coeficient. Ni tan sols en el de l'IBI, tot i la revisió cadastral motivada pel govern central des del 2009 i aplicada per l'anterior govern municipal. Aquest revisió no finalitzarà fins al 2019, tot i que va ser suavitzada per la revisió a la baixa dels coeficients que l'actual equip de govern va aplicar el 2016 assumint l'esforç econòmic municipal que això implicava.

Pel que fa a les taxes, les referents a activitats i serveis s'incrementaran un 3,2%, a excepció de la de recollida de gossos (que pujarà un 5%) i la del cementiri (9%). En aquest darrer cas, l'increment es deu a la normalització del servei respecte al d'altres municipis de la comarca i també a la propera ampliació del cementiri, cosa que comportarà una major despesa de manteniment.

Finalment, les taxes referents a la utilització privativa o l'aprofitament especial del domini públic augmentaran un 5,7%, ja que es calculen segons el valor de mercat del sòl. Tot i això, les taxes de guals, reserves d'estacionament i d'ocupació pública i la d'horts urbans pujaran el 3,2%.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha manifestat que les taxes "s'incrementen exclusivament des de la perspectiva de garantir la continuïtat dels serveis als quals fan referència" i ha afegit que "no ens podem permetre afectar a través dels impostos les economies familiars, les taxes han de correspondre als serveis que financen sense suposar una càrrega què afecti el mateix funcionament de l'administració".

Darrera actualització: 05.10.2017 | 13:44