Inversions per a una millor i més eficient xarxa d’abastament d’aigua a Begues

En acabar l’any, Begues comptarà amb prop de 3,5 quilòmetres nous de canonades d’aigua. El municipi compta també ja amb un percentatge del 90% d’implantació del sistema de telelectura, que permet a la xarxa guanyar en eficiència i detectar possibles desviacions de consum.

Aigües de Barcelona haurà renovat aquest any a Begues 3.420 metres de la xarxa d’abastament d’aigua potable, una xifra molt superior a la realitzada l’any passat, quan es van renovar 1.816,24 metres. A banda del pla d’inversions anual, la companyia està actuant a més en la renovació a la xarxa dels carrers Pou de Glaç, Verge de Montserrat, Tajo, Segre, Ebre, Besòs, Duero, Mas Trullols, Sil, Llobregat i Cadí.

L’Ajuntament de Begues havia instat la companyia a millorar la xarxa d’abastament municipal, amb l’objectiu de maximitzar-ne el rendiment. Aquestes actuacions, a més, permeten reduir les fuites a la mínima expressió i minimitzar les pèrdues de càrrega adequant la xarxa a la realitat actual. En aquest sentit, Aigües de Barcelona espera acabar la implantació de la telelectura a tot el municipi, ja que actualment està desplegat a més del 90% de Begues.

La telelectura és un servei que permet obtenir les dades del comptador a distància i saber així els consums de manera remota, ràpida i eficaç. Amb aquest sistema s’ha pogut comprovar que Begues és un dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb un consum per pèrdues més baix, de tan sols el 2%. La mitjana de municipis que no tenen el servei signat està al voltant del 8% i alguns arriben, fins i tot, al 10%.

Fons de Solidaritat

Per altra banda, Aigües de Barcelona ha destinat 43.500 euros en els darrers 6 anys al centenar de famílies de Begues que s’han acollit al Fons de Solidaritat de la companyia destinat a ajudar a pagar l’aigua a les famílies amb menys recursos. Des del 2012, quan es va crear, la inversió ha estat de 10,2 milions d’euros a més d’una vintena de municipis de l’AMB on Aigües de Barcelona presta el servei de subministrament d'aigua.

Dimecres, 28 de novembre de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 01.12.2018 | 22:33