L'Agència de Salut Pública de Catalunya edita una nova piràmide de l'alimentació saludable

Dimecres, 17 d'octubre de 2012 a les 00:00
Un dels objectius de la piràmide és facilitar a la ciutadania una adequada selecció dels aliments que cal consumir per fer una alimentació equilibrada. Amb aquesta nova edició es reforça la importància del consum de fruita, verdura i llegums i es ressalten els estils de vida saludables. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació (DMA),   que es va celebrar dimarts 16 d’octubre, l’Agència de Salut Pública de Catalunya va publicar una edició actualitzada de la piràmide de l’alimentació saludable.

En la població general, la ingesta diària de cinc racions de fruita i/o verdura es considera un bon hàbit. Segons les darreres dades de l’Enquesta de salut de Catalunya, l’any 2011, l’11,4 per cent de la població general segueix aquesta recomanació (8,7 per cent dels homes i 14,1 per cent de les dones). Entre els menors, el percentatge es redueix a la meitat (6,5 per cent).

La piràmide de l’alimentació saludable, en la nova edició de 2012, és un instrument de divulgació que transforma els actuals coneixements científics sobre requeriments nutricionals i composició d’aliments en missatges pràctics, que pretenen facilitar a les persones una adequada selecció d’aliments. Aquesta proposta té en compte factors culturals, socials i econòmics del nostre entorn, i es basa en l’evidència científica que relaciona determinats patrons de consum alimentari, com la dieta mediterrània, amb una vida més saludable.

Més informació: Canal Salut

 

Darrera actualització: 09.08.2016 | 10:12