L'Ajuntament de Begues aprova la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola

Tots els partits, menys el PP, han votat a favor del text presentat a instàncies de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

El Ple de l'Ajuntament de Begues, convocat de forma extraordinària i urgent, ha aprovat la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola que suspèn l'autonomia catalana. El punt ha comptat amb el suport de totes les forces polítiques amb representació municipal, a excepció del PP.

Després que tots els partits hagin aprovat la urgència del Ple, l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha llegit els punts de la moció elaborada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i presentada pel PdeCAT, GdeB, TXB i ERC-AM.

El text presenta quatre punts: donar suport al govern de la Generalitat i al Parlament en les lleis del Referèndum i de Transitorietat; condemnar l'atac als drets fonamentals a la ciutadania catalana i la repressió de l'Estat espanyol; instar el govern espanyol a aturar la supressió de l'autonomia de Catalunya; i comunicar aquestes resolucions als òrgans de govern catalans.

Durant la votació, tots els partits hi han donat el seu suport, menys el PP que hi ha votat en contra i ha presentat una esmena a la totalitat de la moció que ha estat refusada per l'alcaldessa. A més, el regidor d'EB-ICV Ramon Guasch s'ha abstingut en el primer punt de la moció però ha aprovat la resta. I la regidora Margarida Camprubí, de GdeB, va assegurar que la seva formació es desvincula del PSC pel posicionament dels socialistes a favor del 155.

Dimecres, 25 d'octubre de 2017 a les 16:00
Darrera actualització: 26.10.2017 | 10:01