L’Ajuntament de Begues organitza una sessió informativa sobre el Parc de la Parellada oberta a tota la ciutadania

L’acte comptarà amb la presència de l’equip tècnic redactor del projecte i servirà per conèixer en profunditat la tasca de millora paisatgística i ambiental que s’hi està desenvolupant.

El passat gener van començar els treballs de millora i adequació del turó de La Costeta, amb el propòsit de recuperar el seu valor natural i paisatgístic. Amb aquesta finalitat s’ha efectuat un desbrossament i aclariment de la zona, una acció no només necessària per mantenir la vida al bosc, sinó recomanada per biòlegs, enginyers forestals i experts en gestió d’espais naturals.

Les actuacions que s’hi realitzen permetran reduir el perill d’incendi forestal del turó i, per extensió, del Barri de La Costeta, així com evitar la possible generació de zones d’abocaments incontrolats tot augmentant la seguretat de la zona. Tanmateix s’hi facilitarà l’accés ciutadà, intergeneracional i sense barreres arquitectòniques, amb passeres i senders. L’actuació servirà també per posar en valor el patrimoni artístic i cultural del turó, restaurant i conservant els elements de pedra seca que hi existeixen (marges i barraques de vinya).

Durant la xerrada, convocada per al dimecres 14 de març a les 19.00h a l’Escorxador, també es donaran a conèixer les gestions realitzades per tal que La Parellada s’integri a la xarxa de parcs de l’AMB, qui s’encarregarà de la gestió, neteja i manteniment posterior. Aquest fet permetrà potenciar el parc com a espai de socialització i divulgació ambiental, a través del programa d’activitats educatives i culturals que desenvolupa l’AMB.

La preservació i potenciació de l’espai natural, prioritat del projecte

Actuacions com la que es duu a terme a La Parellada potencien la biodiversitat dels nostres boscos. L’obertura de clarianes permet alliberar espai de pins, en gran part malalts o deformats, per a potenciar el desenvolupament dels pins més sans i d’altres espècies, com els roures o les alzines. Permet alliberar-los de l’ofegament, la manca de llum i de nutrients, generant espais de pastura i possibilitant un sotabosc amb més llum natural que afavoreix el desenvolupament de prats naturals.

Una intervenció per allargar la vida del bosc i posar en valor el seu rol de pulmó verd, tot potenciant-lo com a espai de divulgació ambiental, lleure familiar, pràctica saludable i interrelació social.

Divendres, 9 de març de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 09.03.2018 | 12:09