L’Ajuntament dóna suport al desplaçament de les línies d’alta tensió

La moció presentada ahir per l’equip de govern municipal rebia el vistiplau de la resta de grups amb representació a excepció d’EB-ICV

El ple municipal celebrat ahir al vespre a l’Ajuntament de Begues servia per tal que el consistori mostrés el seu suport als acords assolits fa poc més d’una setmana al Parlament de Catalunya per tal de posar en marxa el procés per al desplaçament de les línies d’alta tensió de l’avinguda Mediterrània. Després del pas important que es donava en aquesta qüestió a la Comissió d’Empresa i Coneixement de la cambra catalana, l’equip de govern municipal portava al ple una moció destinada a sumar suports. El text rebia així el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció d’EB-ICV que es mostrava contrari.

La línia aèria d’alta tensió de 220 kV Constantí-Viladecans, té un recorregut pel nostre municipi de 7,5 quilòmetres amb 26 torres instal·lades dels què un total de 1,76 quilòmetres transcorre per l’ interior del casc urbà de Begues, tal i com recorda la moció aprovada. Aquest fet ha esdevingut al llarg dels anys, a més d’un problema per al desenvolupament del casc urbà, un motiu de preocupació i de reclamació per part dels veïns i veïnes de les zones afectades.

Amb l’inici de la legislatura, l’equip de govern municipal fixava entre les seves prioritats per al mandat trobar una solució definitiva a la problemàtica. Fruit dels treballs de negociació desenvolupats, el passat 29 d’abril la comissió de seguiment per al desplaçament de les línies elèctriques de Begues assolia una sèrie d’acords entre  Red Eléctrica de España, la Generalitat de Catalunya i el propi Ajuntament de Begues que suposaven el compromís de la companyia per iniciar els treballs de desplaçament. Aquests acords eren així ratificats el 22 de setembre per la Comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya.

La moció aprovada ahir dóna doncs suport a l’esmena transaccional aprovada a la cambra catalana i instava tant a Red Eléctrica de España com a la Generalitat de Catalunya a acomplir amb les peticions del Parlament.

Dimarts, 4 d'octubre de 2016 a les 17:00
Darrera actualització: 10.11.2016 | 09:25