L'Ajuntament fa de mitjancer per obtenir assessorament sobre les clàusules sòl hipotecàries

Les persones interessades s'han de dirigir a l'OAC per obtenir cita per a una entrevista amb una persona assessora.

Ets una de les persones afectades per les clàusules sòl dels préstecs hipotecaris? Doncs has de saber que l’Ajuntament de Begues et pot fer de mitjancer amb un servei d’assessorament als consumidors en aquesta matèria. Les persones interessades s’han d’adreçar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per concertar una entrevista amb una persona assessora.

Aquestes clàusules estan establertes en els contractes de préstec hipotecari a interès variable que preveuen que, encara que el tipus d'interès baixi per sota d'un determinat llindar establert per l’entitat bancària, la persona consumidora seguirà abonant el corresponent a aquest límit sense beneficiar-se de la baixa del tipus d’interès de referència, habitualment l'euríbor.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va sentenciar l’any passat que aquestes clàusules no són lícites i, per tant, les entitats bancàries han de procedir a la devolució de les quantitats indegudament cobrades des de la signatura del contracte. Tot i això, la devolució no és automàtica, i és el client qui ha de reclamar els diners pagats de més. Les entitats bancàries examinaran cas a cas.

Per a més informació, consulteu aquest vídeo.

Dijous, 9 de novembre de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 08.11.2017 | 17:42