L'Institut de Begues participa en un projecte per lluitar contra la sida

L'alumnat de Biologia de quart d'ESO va col·laborar el curs passat en un programa europeu per a l'eradicació del VIH.

L'Institut de Begues ha estat seleccionat per participar en el programa Xplore Health, una iniciativa europea d'educació per promoure la salut tot facilitant la presa de decisions basades en el raonament científic. Impulsat per IrsiCaixa i l'Obra Social 'la Caixa', ofereix recursos multimèdia interactius per apropar la recerca biomèdica a l'aula.

Al llarg del curs passat, l'alumnat de Biologia de quart d'ESO, coordinat per la professora Loli Díaz, va treballar en el projecte 'Co-ResponsaVIHlitat' consistent en la investigació per a l'erradicació del virus de la sida. La tasca del centre beguetà va ser la de crear una agenda de prioritats de recerca i innovació sobre aquesta malaltia.

Entre altres activitats, l'alumnat va participar en videoconferències amb diversos investigadors i en un acte final al CosmoCaixa, el 9 de juny, on es van presentar els resultats del treball i es va reconèixer la feina feta per part dels centres participants (amb més de 600 alumnes implicats).

Amb el programa Xplore Health s'aconsegueix un doble objectiu: conscienciar sobre la importància d'aquesta malaltia i permetre que l'alumnat entri en contacte directe amb investigadors i coneguin la seva feina. Es preveu que el programa tingui continuïtat aquest curs 2017-2018.

Dijous, 19 d'octubre de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 17.10.2017 | 10:50