Mesures excepcionals per l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi

Dijous, 27 de juny de 2019 a les 15:30

L'Ajuntament de Begues ha decretat un seguit de mesures excepcionals davant la doble alerta per onada de calor i risc elevat d'incendi. La piscina municipal descoberta mantindrà l'accés lliure tot el cap de setmana i la pista forestal de la Plana Novella quedarà tancada al trànsit per minimitzar els riscos derivats de l'activitat humana al Parc del Garraf.

El grup de seguiment de l'episodi d'onada de calor de l'Ajuntament de Begues manté el seguiment diari davant la fase d'alerta activada del Pla Procicat. A les mesures ja acordades ahir, s'hi han afegit de noves al llarg d'aquest dijous:

  • L'accés lliure a la piscina municipal descoberta anunciat per aquest dijous i divendres, s'allargarà tot el cap de setmana. Està restringit a les persones residents a Begues i mantenint l'aforament màxim permès de la instal·lació. D'aquesta manera es garanteix que tota la ciutadania pugui disposar d'accés a un espai on refrescar-se i fer front a les altes temperatures. La mesura es podrà revisar tenint en compte l’evolució d’aquest episodi d’extrema calor, segons les previsions que pugui fer el Servei Meteorològic de Catalunya per als propers dies.
  • Revisió dels recursos materials, com ara equipaments dels locals municipals climatitzats (funcionament dels aparells de climatització i disponibilitat d'espais vàlids per allotjaments temporals) i vehicle de transport comunitari per tal de fer front a possibles trasllats de persones en situació de vulnerabilitat des del seu domicili a equipaments municipals que reuneixin plenes condicions de climatització.
  • S'ha establert una coordinació permanent dels serveis tècnics municipals d'atenció social, protecció civil i seguretat ciutadana.
  • També s'ha contactat amb les entitats locals que aquest cap de setmana han programat activitats a l'aire lliure en les hores centrals del dia, per valorar la seva idoneïtat, estudiar possibles reubicacions o mesures alternatives.

Risc elevat d'incendi

L'episodi d'onada de calor obliga també a extremar les precaucions davant l'elevat risc d'incendi forestal. Es treballa de forma coordinada amb la Policia Local, Bombers de la Generalitat, el cos d'Agents Rurals i la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona per a extremar les precaucions en els límits del Parc Garraf. En aquest sentit s'han pres els següents acords:

  • Queda tancat l’accés a la pista forestal del Parc Natural del Garraf. Pel que respecta a la resta de pistes forestals del terme municipal de Begues, la circulació de vehicles queda limitada a aquells que estiguin vinculats a les finques de la zona i als que pertanyen a l’administració i als serveis públics i d’emergència. En aquest sentit es demana a la població limitar la circulació als desplaçaments estrictament necessaris.
  • La prohibició d'encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat independentment de la seva finalitat, així com llençar coets, abocar escombraries o fumar dins el bosc.
  • La suspensió de totes les autoritzacions atorgades en l'àmbit forestal mentre duri l'episodi.

La resta de mesures excepcionals queden recollides en un Ban que Mercè Esteve, alcaldessa de Begues, ha signat aquest dijous, i que podeu consultar annex a aquesta informació.

Davant la complicada situació d'aquests dies, l'Ajuntament demana a la ciutadania que extremi les precaucions i prengui consciència de la complexitat de la situació. Davant de qualsevol situació d'emergència, provocada tant per l'onada de calor com pel risc d'incendi, cal comunicar-ho immediatament a la Policia Local (T. 93 639 10 90), al telèfon d’emergències (112) o a qualsevol agent de l’autoritat que pugui localitzar.

Darrera actualització: 27.06.2019 | 15:56