Nous serveis a la Biblioteca La Ginesta

Dijous, 7 de març de 2019 a les 09:00

La Biblioteca La Ginesta estrena 15 ordinadors portàtils i dues tauletes tàctils per prestar. També ha renovat la seva pàgina web.

La Biblioteca La Ginesta estrena aquest mes tres nous serveis: la reserva d'ordinadors portàtils, el servei de préstec de tauletes tàctils i una nova pàgina web més funcional i intuïtiva. 

Així, des d'aques mes es disposa de 15 ordinadors portàtils (foto) que s'usaran per a formacions i tallers, tot i que també es podran reservar per a usar-los dins l'equipament. Ho podran fer els majors de 18 anys i amb carnet de la Biblioteca. Els aparells tenen connexió a internet i disposen del programari lliure LibreOffice.

Des de la Biblioteca es demana a les persones usuàries d'aquests ordinadors portàtils que no guardin cap mena d'informació als ordinadors, d'acord amb la Llei de Protecció de Dades. D'aquesta manera, es vol que les persones usuàries acostumin a portar un pendrive per guardar-ne la informació i els documents amb els quals treballin.

De tauletes tàctils n'hi ha dues per prestar. El sistema és similar a qualsevol altre document de la Biblioteca, és a dir, amb el carnet. En aquest cas, no hi ha limitació d'edat per usar aquests aparells, tot i que tampoc no es poden treure de l'equipament. Disposen de connexió a internet i tampoc no s'hi pot guardar informació personal.

El servei de préstec de tauletes de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir l'escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius.

Nova web amb tots els serveis

Pel que fa a la nova web, en ella es pot trobar d'una manera molt més senzilla i pràctica que l'anterior tota la informació referida a la Biblioteca, des de les activitats que s'hi realitzen fins a les novetats literàries o audiovisuals mensuals. També facilita la creació del carnet de la biblioteca o l'accés al catàleg virtual.

Un altre dels avantatges de la nova web és l'explicació detallada de totes aquelles activitats que es realitzen a la Biblioteca, des dels clubs de lectura, fins al programa De l'hort a la Biblioteca, passant per xerrades, presentacions de llibres, actes i tallers per a infants i adults o la realització de reserves i serveis de préstec, entre altres.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 15:14