Realitzat el tractament periòdic contra el mosquit tigre

Dimarts, 30 de juny de 2020 a les 09:00

El Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat va realitzar el tractament ja fa unes setmanes, consistent en l'aplicació d'un larvicida ecològic als embornals del municipi. Tot i això es recorda la ciutadania que es pot minimitzar la presència d'aquest insecte evitant l'aigua estancada en propietats privades.

Ara fa unes setmanes es va realitzar el tractament per a evitar la proliferació del mosquit tigre a Begues. Tal com és habitual, un cop finalitzat el període de pluges, el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha aplicat als embornals del municipi i en d'altres zones d'interès el tractament per minimitzar la presència d'aquest insecte invasor que pica també durant el dia.

El tractament aplicat és un producte biològic que acaba amb les larves d'aquest mosquit, el qual es cria i es desenvolupa durant tot l'any en aigua estancada. Per aquest motiu, des del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal s'insta la ciutadania a tenir cura d'aquells elements de les seves propietats on es pot acumular aigua.

En aquest sentit, es recomana buidar dos cops per setmana recipients com joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos o qualsevol altre receptacle on es pugui acumular aigua. També caldria buidar dos cops per setmana o tapar amb tela de mosquitera espessa els safareigs, piscines o les basses petites.

A més, s'haurien d'evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos, en les depressions del terra de patis o terrasses, renovar l'aigua de les piscines periòdicament, revisar altres elements com pneumàtics i tapar amb sorra els forats dels troncs dels arbres, entre altres mesures de prevenció.

La vespa velutina

Pel que fa a altres insectes, des de l'Ajuntament es recorda que s'ha detectat la presència de la vespa velutina (fins ara se n'han retirat cinc ruscs), espècie invasora molt perjudicial per a l'ecosistema, ja que ataca les abelles autòctones. Si algú veu un rusc d'aquestes vespes ha d'informar-ne a la Policia Local (936 391 090) o als Agents Rurals (935 617 000).​

Darrera actualització: 29.06.2020 | 17:59