Taller participatiu d'introducció a la Cittàslow i als territoris serens

Divendres, 3 de maig de 2013 a les 00:00
Aquest dijous 2 de maig, s'ha celebrat a l'Escorxador un taller introductori al concepte i la filosofia de la Cittàslow, a càrrec de Ricard Álvarez. També s'ha donat a conèixer l'experiència dels anomenats 'Territoris serens', de la mà d'Oriol Estela.

>El taller, organitzada per la regidoria de Participació Ciutadana, ha permès donar a conèixer quins són els paràmetres que defineixen la filosofia de la Cittàslow, com ara la conservació de les maneres de fer tradicionals, la potenciació de la identitat pròpia de cada comunitat, o la reducció de tot tipus de contaminació, és a dir, incentivar totes aquelles actituds i accions que fomentin un model de vida i de desenvolupament contraposats a la rapidesa i a l\'alienació del territori.

>Oriol Estela, de la Diputació de Barcelona, ha parlat dels territoris serens, una experiència de Cittàslow que es va posar en marxa fa uns anys a diversos pobles del Lluçanès, el Moianès i el Cabrerès, territoris amb una identitat pròpia, per bé que no tenen reconeixement administratiu oficial.

El col·loqui s\'ha tancat amb un torn de precs i preguntes i amb una activitat dinamitzada pels membres de l\'empresa EDAS, amb l\'objectiu de detectar pràctiques problemàtiques del poble, i establir objectius a assolir en un futur. L\'activitat ha derivat en un debat sobre la situació de Begues, en la qual han participat diverses persones del poble.

El proper dijous 16 de maig, se celebrarà un cinefòrum al voltant de la Cittàslow (a les 19 h, a l\'Escorxador), i posteriorment, el 30 de maig, es farà una taula rodona sobre educació lenta, turisme sostenible, i sobre l\'experiència de Slow Food Barcelona.

Darrera actualització: 09.08.2016 | 12:49