Tretze vinaters i bars-restaurants participen a la Fira del Most del proper cap de setmana

Dissabte es podran degustar els productes de la fira gastronòmica a la plaça de Camilo Riu, i diumenge hi haurà sardanes, coques i missa a l'ermita de Santa Eulàlia.

El proper cap de setmana, del 14 al 15 d'octubre, Begues celebrarà una nova edició de la Festa del Most. Hi participaran una tretzena de carpes, de quatre vinaters i nou bars-restaurants, que s'ubicaran a la plaça de Camilo Riu. Com a novetat, l'Ajuntament proporcionarà als estands que ho desitgin carn de porc senglar per a les tapes.

El tast de vins i la mostra gastronòmica començarà a partir de dos quarts de sis de la tarda de dissabte, 14 d'octubre, i comptarà amb música en directe. Cap a les sis de la tarda hi haurà la tradicional exhibició de la trepitjada de raïm a càrrec dels infants presents a l'acte. Els preus de les degustacions de vins i tapes seran les mateixes que els de l'any passat. És a dir, un euro el tast de vi i dos euros tant les tapes com un tast de vi més la copa.

Diumenge, 15 d'octubre, la Festa es traslladarà a l'ermita de Santa Eulàlia. A l'esplana del temple es ballaran sardanes, a partir de les onze del matí, amb la música de la cobla Vila d'Olesa. A la una de la tarda s'oficiarà una missa en honor a Santa Eulàlia i es degustaran les tradicionals coques beneïdes.

La Festa del Most té els seus orígens en la celebració del final de la verema, ja que la vinya ha estat tradicionalment un dels cultius amb més importància al municipi. Coincidint amb el principi de la fil·loxera a França, la vinya a Begues va tenir la seva màxima expansió i els seus productes s'exportaven al país gal.

Dimarts, 10 d'octubre de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 09.10.2017 | 12:02

Imatges

Festa del Most cartell