Un estudi geològic completarà les obres de la carretera

El Servei Territorial de Carreteres, en coordinació i a demanda de l'Ajuntament de Begues, estudiarà l'estabilitat dels talussos de la carretera a Gavà, la remodelació de la qual encara la recta final.

El Servei Territorial de Carreteres, organisme del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, iniciarà un estudi de l’estabilitat dels talussos de la carretera entre Begues i Gavà després dels episodis de pluges intenses i continuades el novembre, els quals han produït petites esllavissades.

Així, a finals d’aquell mes es va procedir a la neteja i la retirada de material acumulat als marges de la carretera, i també del dipositat a les cunetes i que dificultaven el drenatge del lateral de la via. En aquest sentit, l’estudi geològic determinarà el grau de risc dels talussos i determinarà les possibles intervencions.

L’anunci d’aquest estudi arriba després de les demandes reiterades per part de l’Ajuntament de Begues per solucionar la problemàtica, basades en informes de la Policia Local que recullen intervencions relatives a la retirada de pedres de la calçada i trucades d’usuaris de la via. L'última d'aquestes reclamacions es produïa a principis de novembre, quan l'alcaldessa Mercè Esteve es va adreçar al director general d'Infrastructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya reclamant mesures concretes. Aquestes arribaran ara amb l'estudi geològic que ja s'ha encarregat.

Les obres a la carretera, a la recta final

Pel que fa a les obres de remodelació de la carretera, aquestes ja han arribat a la darrera fase. Actualment ja només queda donar una darrera capa de pintura i abalisament. La pintura, però, no s’aplicarà fins que les condicions meteorològiques siguin òptimes, ja que ara la via és massa humida.

Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 19.12.2018 | 16:28