Una dotzena de persones es formen com a voluntàries per acompanyar en la necessitat

El taller va tenir lloc al Centre Cívic El Roure, va ser impartit per la Fundació Paliaclínic i comptava amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Una dotzena de persones va participar la tarda d'ahir, 22 de febrer, en el taller formatiu de voluntaris en serveis i acompanyament als malalts pal·liatius i a les seves famílies. La sessió va tenir lloc a l'aula polivalent del Centre Cívic El Roure i va anar a càrrec de la Fundació Paliaclínic, entitat que té com a objectiu atendre el patiment de pacients i familiars que afronten una situació de final de vida. El projecte era finançat per la Diputació de Barcelona.

La sessió, titulada 'Acompanyar en la necessitat', va consistir en el tractament dinàmic d'aspectes tan diversos com el reconeixement de conceptes com l'origen del tabú a la mort, els rols dels voluntaris, les necessitats de les persones malaltes en el tram final de la seva vida, la gestió emocional del voluntariat, les etapes del dol o les fases del procés de morir, entre altres.

La Fundació Paliaclínic, constituïda el 2008, està formada per un equip de professionals amb una àmplia experiència i sensibilització en l'àmbit de les atencions pal·liatives des d'un punt de vista empàtic, comprensiu i de comunicació sincera amb aquelles persones que entomen els passos finals de la seva vida, així com de les seves famílies.

Divendres, 23 de febrer de 2018 a les 10:45
Darrera actualització: 23.02.2018 | 10:35

Imatges

Taller voluntariat 2 Taller voluntariat 3