Begues promocionarà els seus valors turístics com a municipi 'slow'

Així es va acordar en la darrera reunió del moviment Cittaslow a l'Estat espanyol, celebrada a Pals i en la qual va participar la regidora beguetana Margarida Camprubí.

Els municipis que formen la xarxa del moviment Cittaslow a l'Estat espanyol, entre els quals hi ha Begues, promocionaran un model turístic basat en la gastronomia, el paisatge i el patrimoni dels seus membres. Així es va acordar en la darrera reunió de l'entitat celebrada a Pals i a la qual va participar la regidora beguetana Margarida Camprubí.

La xarxa Cittaslow de l'Estat espanyol es va crear el 2003 a iniciativa de Palafrugell, a la qual es van sumar Pals i Begur. El 2008 s'hi van afegir els municipis biscaïns de Mungia i Lekeitio, i Rubielos de Mora (Terol). Posteriorment hi van entrar Morella (Castelló) i Balmaseda (Biscaia). Begues s'hi va adherir el 2015. L'entitat valora les candidatures de Bubión (Granada) i Orotava (Santa Cruz de Tenerife).

El moviment Cittaslow va néixer a Itàlia el 1999 amb l'objectiu de combatre el frenètic ritme de vida actual, tot apostant per ciutats amb qualitat de vida i contra l'estrès. En pocs anys, l'entitat s'ha estès pels cinc continents. De fet, a la trobada de Pals també es va acordar participar en un projecte cultural de recuperació de contes tradicionals a Turquia i en la promoció de l'agricultura sostenible i ecològica promoguda per Holanda.

Finalment, els reunits a Pals també van valorar una proposta de paquets turístics sostenibles generada a Itàlia, un model de planificació urbanística slow xinès, i una proposta belga de promoció dels valors Cittaslow a les escoles.

Dijous, 28 de desembre de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 21.12.2017 | 10:50

Imatges

cittaslow 02