Begues evidencia el seu compromís amb les polítiques de gènere

Mercè Esteve és una de les 9 alcaldesses del Baix Llobregat que integren la taula de treball que busca crear un decàleg compartit al Baix Llobregat per incorporar la perspectiva de gènere en el disseny de les polítiques públiques. Aquest dimecres ha tingut lloc la primera sessió de treball a Sant Vicenç dels Horts.

El 40% de les alcaldies del Baix Llobregat està en mans de dones, el doble de la mitjana de comarques catalanes, que se situa a l’entorn del 19%. Aquesta xifra legitima la voluntat del Baix Llobregat de liderar un procés transversal que persegueix augmentar la presència de les dones als consistoris i introduir una nova visió de les maneres de fer política local. Sota aquest objectiu, les batllesses reunides aquest dimecres a Sant Vicenç dels Horts, entre les quals l’alcaldessa de Begues Mercè Esteve, han començat a treballar en un decàleg compartit que doni un impuls real i definitiu a les polítiques d’igualtat. En la sessió hi ha pres part també la presidenta del Centre d'Estudis Comarcals.

En els propers mesos es treballarà en el contingut d’aquest decàleg amb el compromís que cada ajuntament  executi les mesures que s’acordin “independentment del color polític que governi en cada moment”, segons el manifest fet públic. 

Per a Mercè Esteve aquesta és “una oportunitat immillorable per consolidar una tendència que cal reforçar”. La constitució d’aquesta taula de treball evidencia el compromís personal i institucional del grup, on hi son presents alcaldesses de diferents partits polítics amb un mateix interès: “la suma d’esforços per a una causa transversal i compartida”. 

Dimecres, 31 de maig de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 31.05.2017 | 10:10