Jornada de sensibilització per alertar els joves dels perills de la mala conducció

La Policia Local i l'Ajuntament de Begues han aplegat al voltant de 260 estudiants de secundària per paticipar en l'activitat Canvi de marxa, impulsada per la Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit. La sessió ha recollit testimonis de professionals dels cossos d'emergències, com Policia, Bombers i SEM. 

Al voltant d'uns 260 alumnes de tercer i quart d'ESO de Begues han participat aquest dimecres en l'activitat Canvi de marxa, impulsada per la Fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit, responent a la convocatòria de la Policia Local i de l'Ajuntament. L'objectiu de l'activitat és conscienciar els joves d'entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit i fomentar conductes responsables i d'autoprotecció en aquest tram d'edat.

L'activitat ha consistit en la representació d'una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l'altra i li explica la situació. Durant el relat, que ha tingut lloc al Teatre El Goula, s'insereixen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d'emergència que s'ocupen de la gestió més immediata de l'accident així com de les víctimes i familiars.

L'objectiu és que les generacions més joves s'eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l'adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables. L'activitat es duu a terme a diferents poblacions de Catalunya, i amb l'impuls dels monitors locals d'educació per la mobilitat segura s'ha pogut portar enguany fins a Begues.

Dimarts, 23 de maig de 2017 a les 13:35
Darrera actualització: 24.05.2017 | 09:46