El Pla Local de Prevenció de les Addiccions ja té a punt les activitats del 2018

Dimecres, 24 de gener de 2018 a les 09:00

Entre les novetats d'enguany destaquen una acció d'informació sobre l'ús abusiu de les pantalles dels aparells digitals i sobre l'alcoholisme entre adolescents, entre altres activitats que es repetiran d'altres anys, com la campanya 'Veure abans de beure' o el taller de teatre per a pares i mares.

El Pla Local de Prevenció de les Addiccions ja té llestes les línies estratègiques de les activitats del 2018. El 12 de gener es van reunir a la sala de plens de l'Ajuntament de Begues tots els agents socials que en formen part per fer balanç de les actuacions del 2017 i presentar-ne les d'aquest any. La majoria d'elles són continuacions, però també se'n preveuen de noves.

Entre aquestes destaca un taller per a pares i mares sobre pantalles digitals titulat 'De veritat tothom a classe en té?'. És previst que el taller es realitzi el 2 de març a l'escola Sant Cristòfor a les tres de la tarda, i a les cinc de la tarda del 7 de març a la llar d'infants El Guinyol.

Les pantalles també seran protagonistes dels tallers educatius 'Estàs pantallat?', una iniciativa d'Educació per a l'Acció Crítica (EdPAC) dirigida a l'alumnat d'ESO i que a Begues es desenvoluparà el 9 d'abril a les escoles Sant Cristòfol i Sant Lluís a les deu del matí i a les tres de la tarda, respectivament. Es tracta d'una activitat prevista per l'any passat, però que finalment no es va poder dur a terme.

Una altra novetat serà la implementació del programa ARICA de prevenció de l'alcoholisme entre els adolescents. El programa té com a objectiu posar en contacte famílies i professionals per contribuir a prevenir les conductes de risc derivades del consum d'alcohol. S'aplicarà a Cal Pere Vell i als centres educatius de Begues al llarg del curs lectiu. 

També s'implementarà el programa FEM PINYA! per a alumnes de sisè de primària en horari extraescolar. L'objectiu és el de prevenir el comsum de tabac i begudes energètiques i apropar-los als serveis del municipi als que poden acodir per a demanar informació sobre consums.

Activitats que es repetiran

El Pla també aplicarà altres programes recurrents, com els tallers de prevenció del consum de cànnabis, tabaquisme i alcohol, les xerrades dels Mossos d'Esquadra sobre el consum de substàncies i l'ús segur d'internet, el programa d'enfortiment de la personalitat, el cinefòrum sobre substàncies tòxiques i l'esport o els tallers de teatre per als pares i mares.

Finalment, també cal destacar el curs de formació d'agents de salut, la capacitació dels agents de lleure i les campanyes 'Veure abans de beure', prevista per al segon trimestre de l'any, i 'Una bona barra', orientada a restauradors de cara a festes com el Carnaval, Sant Joan o Tot Sants.

Darrera actualització: 24.01.2018 | 16:47