Joves d'arreu del món participen en el camp de treball de la Cova de Can Sadurní

Els participants en l'Archaeology in Garraf treballaran en diverses parts del jaciment beguetà i participaran en el manteniment i adequació de l'entorn i dels accessos, entre altres feines.

Un any més, joves d'arreu del món participen en el camp de treball Archaeology in Garraf per estudiar el jaciment de la Cova de Can Sadurní. Es tracta de joves arribats de Nigèria, Rússia, Taiwan, Armènia, Mèxic, Corea del Sud, Dinamarca, Polònia, Turquia, Itàlia, França, Anglaterra i també de Catalunya. Fins al 13 de juliol, els joves participants treballaran a les excavacions de diversos sectors de la cova i participaran en el manteniment i adequació de l'entorn i els accessos.

Durant els primers dies de feina, els joves han estat treballant en tres espais diferents. Un grup ha estat a l'interior de la cova excavant dins la galeria A; un altre grup ha estat excavant a l'exterior de la cova al costat est de l'entrada; i un tercer grup ha estat treballant al voltant del forn de calç. A més a més, s'encarregaran de la recuperació d'alguns elements patrimonials de pedra seca als entorns i d'iniciar la construcció d'una cabana neolítica.

La resta del temps, els joves el dediquen a conèixer Begues, tant el municipi en si com el seu teixit associatiu. De fet, el passat cap de setmana van descobrir els Timbalers de Begues, els quals estan assajant per a la Festa Major d'Estiu. A més, dissabte, 8 de juliol, s'organitzarà una gimcana nocturna on també podran participar els joves de Begues que ho desitgin. Les inscripcions es realitzen al Punt Jove del Centre Cívic El Roure.

El camp de treball de Begues està organitzat per la Fundació Catalana de l'Esplai i el Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia al Garraf (CIPAG), amb el suport de l'Ajuntament de Begues.

Dimarts, 4 de juliol de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 03.07.2017 | 20:50