Begues acaba el 2017 amb la taxa d'atur més baixa de tot l'any

Segons l'Observatori Comarcal, el municipi va tancar desembre amb una taxa del 6,8%, la més baixa també de tot el Baix Llobregat. D'aquesta manera s'arriba al nivell de xifres anteriors a la crisi econòmica

Begues ha tancat el 2017 amb una taxa d'atur del 6,8%, la més baixa de l'any i també de tota la comarca, que va ser del 10,9%. Així, al desembre hi havia al municipi 206 persones que buscaven feina, segons dades de l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat. A Catalunya, la taxa d'atur es va situar en l'11,3%.

A Begues, la xifra de desocupats registrats al Servei Públic d'Ocupació va ser un 1,4% inferior al mes anterior, novembre, amb una variació relativa de l'11,9% respecte desembre del 2016. De fet, Begues va començar l'any passat amb una taxa d'atur del 8% que va arribar al 6,9% a principis de l'estiu. Després d'un lleuger increment, ara la xifra ha tornat a baixar i se situa als nivells de fa gairebé 10 anys, abans de l'inici de la crisi econòmica que va comportar les pitjors xifres de destrucció d'ocupació.

Per contribuir a aquesta davallada del nombre de persones aturades, l'Ajuntament de Begues ha promogut al llarg de tot l'any accions adreçades a incentivar i dinamitzar l'ocupació en el terme municipal, tals com plans d'ocupació, formació o assessorament i orientació en la cerca activa de feina. Totes aquestes accions es coordinen es del Servei Local d'Ocupació, ubicat al Centre Cívic El Roure.

Dimecres, 10 de gener de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 10.01.2018 | 00:18