Obert el termini de sol·licitud d'ajudes de la PAC 2018

Dimecres, 21 de febrer de 2018 a les 09:00

El termini finalitza el 30 d'abril i es poden gestionar des del web del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Des de principis de febrer i fins al 30 d’abril es poden sol·licitar les ajudes directes a la Política Agrícola Comú (PAC). La gestió es pot realitzar des del web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya mitjançant una declaració única conjunta, amb la qual es poden gestionar altres ajuts econòmics.

Les sol·licituds van adreçades als més de 50.000 titulars d’explotacions agràries catalanes. L’import dels ajuts és de 4.940 milions d’euros i es començaran a abonar a partir del 16 d’octubre. La major part d’aquests diners prové de fons de la Unió Europea.

La PAC d’aquest any inclou algunes modificacions i novetats que han de culminar el 2020 amb una agricultura més sostenible, que faciliti el relleu generacional dels productors i revitalitzar les zones rurals europees amb una redefinició dels ajuts que provenen de fons de la Unió Europea.

Darrera actualització: 20.02.2018 | 12:01