L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, llegirà el Manifest del Dia de l'Alliberament LGTBI

L'acte tindrà lloc dimecres, 28 de juny, Dia de l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals, a partir de les dotze del migdia a la plaça de l'Ajuntament.

Dimecres, 28 de juny, la plaça de l'Ajuntament serà l'escenari de la lectura del Manifest del Dia de l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI). Serà a partir de les dotze del migdia i la lectura anirà a càrrec de l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve. El text ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona en el marc d'una campanya que té per objectiu posar a l'abast dels ajuntaments diversos materials comunicatius per difondre les seves activitats sobre la prevenció de la LGTBIfòbia.

El Dia de l'Orgull LGTBI es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s'escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l'orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

El Manifest reclama continuar lluitant per la igualtat de drets i l'acceptació social plena de les persones LGTBI, tot i que es reconeix també que s'ha avançat molt en els darrers anys en aquest aspecte. Per això es demana el desplegament i aplicació a tot Catalunya de la Llei 11/2014 de lluita contra la LGTBIfòbia i sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes contra aquest col·lectiu.

Dilluns, 26 de juny de 2017 a les 09:40
Darrera actualització: 26.06.2017 | 09:47