Begues celebra la Setmana de la Ciència

Dimarts, 12 de novembre de 2019 a les 09:00

Tots els actes, consistents en tallers infantils i xerrades, es concentren a la Biblioteca La Ginesta. La 24a Setmana de la Ciència se celebra entre el 8 i el 17 de novembre arreu de Catalunya.

Begues s'uneix a la celebració de la 24a Setmana de la Ciència. La Biblioteca La Ginesta acull una sèrie d'actes amb motiu d'aquest esdeveniment que organitzen el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

El primer d'aquests actes va tenir lloc divendres passat i va consistir en un taller infantil per tal que poguessin esbrinar si els experiments que Crisal Rodríguez, de Con.Ciencia, eren màgia o química.

El segon d'aquests actes tindrà lloc avui mateix, concretament a les 17.30 h. Es tracta d'un taller infantil per conèixer els seus sentits. Cal inscripció prèvia i anirà a càrrec de Fun Brain. La mateixa entitat organitzarà un altre taller, sobre art i ciència, el dia 14 tam-bé a les 17.30 h i també cal inscripció prèvia.

Demà dimecres, el divulgador científic Ignasi Lorente oferirà una xerrada a l'Aula Polivalent, a partir de les 19 h. Lorente realitzarà un repàs del coneixement astronòmic al llarg de la història, des dels primers observadors del cel nocturn fins a la teoria del 'big bang' i la descoberta de la radiació de fons, al segle XX.

Dijous, 14 de novembre, l'Aula Polivalent serà l'escenari d'una altra xerrada, també a les 19 h, però aquesta dedicada a l'ayurveda. La xerrada anirà a càrrec de Carmen Navarro Zenon, qui explicarà l'essència i els secrets d'aquesta pràctica mèdica originària del subcontinent indi. La sessió finalitzarà amb un exercici pràctic.

Planetari per a grans i petits

El darrer acte de la Setmana de la Ciència serà un planetari que estarà habilitat a la Biblioteca La Ginesta tant divendres com dissabte per commemorar els 50 anys de l'arribada de la humanitat a la Lluna. Cal inscripció prèvia.

Així, dissabte el planetari estarà disponibles per a persones majors de 9 anys en dues sessions, a les 17.30 i a les 18.30 h. I dissabte, les sessions seran a les 11 i a les 12 h i hi podran accedir infants d'entre 4 a 8 anys. També cal inscripció prèvia.

La 24a Setmana de la Ciència, que se celebra del 8 al 17 de novembre arreu de Catalunya, té l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia.

Darrera actualització: 11.11.2019 | 18:01

Imatges

Setmana de la Ciència