Begues, cridada a la participació en l'elaboració del Pla Director Urbanístic Metropolità

Dilluns, 16 de setembre de 2019 a les 09:00

Sant Feliu de Llobregat acollirà el 25 de setembre la primera sessió de l'avanç del PDU en la qual podrà participar tota la ciutadania dels municipis implicats. Les sessions van acompanyades d'una exposició que pretén apropar els conceptes de debat a la majoria de la gent.

El 25 de setembre tindrà lloc a Sant Feliu de Llobregat (19 h) la primera sessió del procés participatiu per a elaborar el Pla Director Urbanístic Metropolità (PDU). Es tracta d'un període d'informació pública i recollida d'aportacions i suggeriments per part de totes les poblacions implicades, com Begues, que acabarà el 13 de desembre.

El PDU és una proposta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que recull el conjunt de directrius i normes que determinaran com s'han de desenvolupar, en els pròxims anys, els principals aspectes del territori metropolità tenint en compte la millora i el valor de totes les parts que el formen, des de Montgat i Tiana, fins a Castelldefels i Begues i des de Sant Cugat fins a Barcelona.

El document serà l'eina que ha de permetre revisar i actualitzar el model urbà amb qüestions com la sostenibilitat ambiental, la cohesió social, la regeneració urbana, la mobilitat sostenible i la competitivitat econòmica. Un projecte imprescindible a l'hora d'imaginar i fer possible el futur de la metròpolis tenint en compte el metabolisme urbà i la millora de la qualitat de vida de les persones.

La primera sessió d'aquest procés participatiu està adreçada a tota la ciutadania dels municipis de l'àmbit territorial metropolità. Les inscripcions es poden formalitzar al web de l'AMB. Les següents sessions tindran lloc al Prat (8 d'octubre), Cerdanyola del Vallès (29 d'octubre), Badalona (21 de novembre) i Barcelona (4 i 9 de desembre).

Metròpolis de ciutats

Acompanyant el procés participatiu de l'avanç del PDU Metropolità hi ha l'exposició titulada Metròpolis de ciutats, la qual pretén apropar els conceptes bàsics i les directrius urbanístiques que planteja el document. Proporciona un espai de trobada entre les sessions participatives i vol ajudar a una bona comprensió per a públics no especialitzats en la matèria, dels continguts proposats pel PDU.

Darrera actualització: 13.09.2019 | 15:21

Imatges

PDUM