BeguesApp, el canal directe per notificar incidències a la via pública

El servei 'Vetllem per Begues' permet a la ciutadania comunicar de manera àgil qualsevol possible incidència detectada a la via pública, i que d'aquesta manera els serveis tècnics municipals puguin resoldre-la amb la màxima celeritat.

L'aplicació per a dispositius mòbils de l'Ajuntament de Begues, la BeguesApp, disposa del servei 'Vetllem per Begues', que permet a la ciutadania comunicar incidències a la via pública d'una manera ràpida i àgil. Aquest servei permet realitzar una fotografia de la incidència i enviar-la d'una forma ràpida acompanyada d'un breu missatge explicatiu. En el moment en què la persona usuària envia la notificació, l'aplicació adjunta la informació de geolocalització de la fotografia i li dona format d'avís d'incidència, essent rebuda pels diferents departaments municipals responsables de la seva possible resolució (Via Pública, Medi Ambient, Policia Local,...).

D'aquesta manera la comunicació esdevé un esforç mínim per a la persona usuària i agilitza els tràmits de resolució, ja que és rebuda pels tècnics municipals pertinents, qui poden posar en marxa els canals adequats per a la solució de la incidència, així com fer un seguiment del seu estat. 

Tot i que no es tracta de l'únic canal per a fer aquest tipus de comunicacions, sí que és el més àgil i resolutiu, més recomanable que comunicar-ho a través de missatges a les xarxes socials municipals o a través de correus electrònics, quan sovint falta informació relativa a la localització exacta de la incidència i s'han de seguir altres protocols de comunicació interna que ralenteixen el procés de resolució de la incidència. 

Des de la posada en funcionament de la BeguesApp, el passat mes d'abril, el servei 'Vetllem per Begues' ha rebut una seixantena d'avisos, especialment referits a incidències en la via pública o el mobiliari urbà (fonts, papareres, contenidors,...) així com d'altres de relacionats amb medi ambient i entorn natural (arbres, poda,...). També s'han rebut algunes notificacions relacionades amb aspectes de trànsit i mobilitat, tot i que en aquests casos no sempre es poden atendre directament, ja que si fan referència a la detecció d'infraccions de trànsit, els protocols d'actuació venen marcats per la normativa reguladora de trànsit o circulació.   

Dimecres, 22 d'agost de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 17.08.2018 | 11:14