El Banc de Sang fa una crida urgent a donar per omplir les reserves

Dimarts, 30 d'octubre de 2018 a les 09:00

Una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits serà diumenge al matí a la plaça de l'Ateneu de Begues per rebre la solidaritat de la ciutadania per pal·liar el dèficit de donacions, especialment dels tipus 0- i A-.

El Banc de Sang i Teixits ha fet una crida a donar el màxim possible de sang aquest diumenge, 4 de novembre, a la unitat mòbil que es podrà trobar a Begues, concretament a la plaça de l'Ateneu, de deu del matí a dues de la tarda. I és que les reserves de sang estan en una situació límit, especialment les de tipus zero negatiu i A negatiu (en queden per tres dies)

Des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s'atribueix la manca de donacions al mal temps de les darreres setmanes. A més, recorden que les donacions encara poden baixar més tenint en compte el pont de Tots Sants d'aquesta setmana, quan les donacions també acostumen a disminuir.

Ser donant és fàcil. Només cal ser menor de 70 anys i no patir cap malaltia. Les dones poden donar un màxim de tres cops l'any, ja que tenen els nivells d'hemoglobina més baixos que els homes, els quals en poden donar quatre cops l'any.

Tot i això, les dones poden ser donants encara que estiguin en període de menstruació o alletant un nadó (a partir dels sis mesos després del part). Però no poden donar sang estant embarassades o amb anèmia lleu.

Darrera actualització: 26.10.2018 | 10:44

Imatges

Donació de sang novembre