L'Ajuntament de Begues presenta les Cartes de Serveis de 16 serveis municipals

Divendres, 20 de setembre de 2019 a les 09:00

Es tracta d'uns documents que tipifiquen els serveis municipals amb l'objectiu de reforçar la qualitat dels serveis prestats a la ciutadania i la informació pública.

Amb l'objectiu de reforçar la qualitat dels serveis prestats a la ciutadania i la informació pública, l'Ajuntament de Begues ha elaborat les Cartes de 16 serveis municipals. Es tracta d'uns documents que tipifiquen els serveis municipals i que esdevenen un acord entre l'administració i la ciutadania, amb l'objectiu de satisfer les seves necessitats i expectatives.

Les Cartes de Serveis identifiquen els serveis que presta una determinada àrea de l'administració municipal, amb el propòsit de gestionar els serveis de manera planificada, fixar els seus protocols d'actuació, identificar els drets i deures de la ciutadania i les obligacions de l'Ajuntament.

D'aquesta manera, les cartes de serveis esdevenen eines de transparència i de participació ciutadana. De transparència perquè els documents fan una descripció acurada de cada servei així com dels seus objectius. De participació ciutadana perquè assenyalen una sèrie d'indicadors per avaluar anualment la seva eficàcia per part de la població i poder modificar o adaptar el servei si fos necessari.

L'elaboració d'aquestes Cartes de Serveis ha estat possible gràcies a un projecte finançat per l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i amb l'impuls de #GOBegues!, el pla que recull totes les actuacions impulsades per l'Ajuntament en favor de la transparència i la informació pública, la participació ciutadana, les dades obertes o el foment de l'administració electrònica, entre d'altres.

En aquest enllaç es poden consultar les 16 Cartes de Serveis elaborades fins ara i que es preveu que puguin anar augmentant amb més serveis en futures fases d'actuació. En les properes setmanes es duran a terme diferents accions per donar-les a conèixer a la ciutadania i fer-la partícip dels diferents mecanismes d'avaluació i participació de cada una.

Darrera actualització: 20.09.2019 | 08:43