L'escriptora beguetana Maria Guasch publica la seva tercera novel·la

Dilluns, 18 de setembre de 2017 a les 09:00

'Els fills de Llacuna Park' ha estat editat per L'Altra Editorial, després de 'La neu fosa' (2012) i 'Olor de clor sota la roba' (2014).

L'escriptora beguetana Maria Guasch acaba de publicar la seva tercera novel·la, Els fills de Llacuna Park, després de La neu fosa (El Toll, 2012) i Olor de clor sota la roba (La Magrana), obra per la qual l'FNAC li va atorgar el reconeixement com a Nou Talent 2014.

La nova obra explica la història de la Clara, una dona de mitjana edat que treballa de professora en una presó. Allà coneixerà gent que li faran recuperar aspectes de la seva adolescència en el municipi on va créixer.

Per a la beguetana, aquesta tercera novel·la és "un símptoma de normalitat" que confirmaria que les dues obres precedents "no han estat un moment de sort". "Tinc una sensació de tranquil·litat que podré seguir fent carrera com a escriptora".

Guasch ha tingut paraules d'elogis per a l'editorial que li ha publicat el darrer treball, L'altra, una empresa "jove però que s'ha fet un lloc en el sector, que cuida els autors" i on "jo m'he sentit molt ben tractada, que se'm tenia en compte".

L'escriptora ha explicat que Els fills de Llacuna Park "no té res a veure" amb les seves altres obres. "Continua havent-hi el narrador-protagonista i el temps present, però tècnicament està més treballada, amb una intriga més elaborada".

Tot i reconèixer que les seves tres obres "són novel·les diferents", el seu darrer treball "és el que més m'ha costat perquè convoca més espais i més personatges".

Malgrat que des de l'editorial se l'ha comparat amb els estils de Mercè Rodoreda i Marta Rojals, Guasch assegura que bona part dels seus referents estant en la novel·la negra clàssica. De fet, en el darrer treball "hi he volgut traslladar l'ambient de malenconia i de civilització decadent de la novel·la negra".

Darrera actualització: 14.09.2017 | 17:21

Imatges

Els fills de Llacuna Park