Primera trobada de l'any de la Taula d'Entitats de Begues

Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 09:10

La reunió va tenir lloc ahir al Centre Cívic El Roure i va servir per aprovar el document base de creació d'aquest nou espai estable de treball conjunt entre entitats i Ajuntament. 

La Taula d’Entitats va celebrar ahir al Centre Cívic El Roure la primera reunió de l’any. Es tracta del nou espai participatiu que aglutina entitats locals i la Regidoria de Participació de l'Ajuntament de Begues. La Taula d’Entitats té com a objectius treballar per a la col·laboració entre associacions del municipi, establir relacions directes amb l’Ajuntament, crear eines per compartir activitats i espais, i implementar mecanismes per tal que les entitats tinguin veu activa.

Aquesta primera trobada de l'any va servir per aprovar el document base de funcionament que les pròpies entitats van treballar de forma participativa a la trobada anterior, i per començar a treballar en les accions concretes que tenen damunt la taula. I és que durant l'any passat les associacions van identificar un seguit d'actuacions a posar en marxa, integrades en un paquet de 50 accions dividides en cinc àmbits (organització, economia, participació, comunicació i treball en xarxa). Algunes d'aquestes accions ja s'han implantat, mentre que d'altres estan en procés o han de començar a treballar-se ara a l'entorn d'aquesta Taula d'Entitats. 

Tot aquest procés es va iniciar el 2017 amb una enquesta d'opinió dividida en cinc àrees temàtiques. Pretenia conèixer les necessitats, fortaleses, mancances, oportunitats i demandes del teixit associatiu beguetà. L'enquesta va donar peu a tot un procés participatiu que ara tindrà continuïtat a través d'aquesta Taula d'Entitats i de la Jornada d'Entitats, el nou espai de treball relacional anual que es repetirà aquesta propera primavera. 

Darrera actualització: 01.02.2019 | 09:06