Begues es prepara per a l'homenatge anual al món de la vinya

Dilluns, 15 d'octubre de 2018 a les 09:00

Dissabte hi haurà la fira gastronòmica i el tast de vins a la plaça Camilo Riu i, diumenge, sardanes a l'esplanada de la renovada ermita de Santa Eulàlia.

Begues celebra aquest cap de setmana, 20 i 21 d’octubre, el seu homenatge anual al món de la vinya. La Festa del Most tindrà lloc, com és habitual, dissabte a la plaça Camilo Riu i, diumenge, a l’esplanada de l’ermita de Santa Eulàlia.

Dissabte, entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts d’onze de la nit, se celebrarà el tast de vins i la mostra gastronòmica, activitats que estaran amenitzades amb música en directe. A les sis de la tarda hi haurà la tradicional trepitjada de raïm.

Diumenge la celebració es traslladarà a l’ermita de Santa Eulàlia, la qual ha estat renovada i, per aquest motiu, es farà un acte oficial d'inauguració a les 11 del matí, seguit d'una ballada de sardanes a l’esplanada de l’ermita, a càrrec de la Cobla Vila d’Olesa. I, a partir d'un quart de dues de la tarda tindrà lloc un ofici solemne, després del qual es vendran les tradicionals coques beneïdes.

La Festa del Most té els seus orígens en la celebració del final de la verema, ja que la vinya ha estat un dels cultius tradicionals a Begues. Coincidint amb l’expansió de la fil·loxera a França, la vinya a Begues va tenir la seva màxima expansió i els seus productes s'exportaven al país veí.

Darrera actualització: 17.10.2018 | 10:50

Imatges

Cartell Festa Most 2018