Begues participa en la presentació del 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va estar acompanyada de les altres alcaldesses de la comarca per presentar un acte que tindrà lloc a Castelldefels els dies 26 i 27 d'octubre.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va ser una de les presentadores del cinquè Congrés de Dones del Baix Llobregat. L'acte va tenir lloc divendres, 23 de març, a la seu del Consell Comarcal i va comptar amb la participació de les altres 11 alcaldesses del Baix Llobregat, a més del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i de la consellera de Dones i Gent Gran, Vicky Castellanos.

Les alcaldesses van fer un repàs pels diferents àmbits de la societat on persisteixen encara les discriminacions per raó de gènere, assenyalant algunes de les dades de l'informe publicat conjuntament pel Consell de les Dones i l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, sobre la situació de les dones al mercat de treball. Així, Esteve va parlar sobre la violència masclista en joves i adolescents.

Sota el lema '100% feminista', el cinquè Congrés de Dones del Baix Llobregat (que se celebrarà a Castelldefels el 26 i 27 d'octubre) tindrà sis àmbits de treball: transversalitat de gènere i polítiques públiques, economia feminista, dones 'tech', les dones als mitjans de comunicació, violència masclista i esport femení, i es comptarà amb la col·laboració d'expertes en cadascuna de les matèries.

Decàleg d'alcaldesses

L'acte va finalitzar amb la presentació d'un decàleg elaborat per les alcaldesses de la comarca que proposa, entre d'altres, que els ajuntaments del Baix Llobregat es declarin, com diu el lema del cinquè Congrés, '100% feminista'.

Dimarts, 27 de març de 2018 a les 12:00
Darrera actualització: 06.04.2018 | 12:38

Imatges

5è Congrés Dones presentació 5è Congrés Dones presentació