Begues aposta per la promoció del Parc del Garraf en clau mediambiental, econòmica i cultural

El parc aspira a obtenir l’acreditació CETS (Carta Europea de Turisme Sostenible) en un procés impulsat per la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de l’àmbit del parc. Aquesta setmana es fa un pas més amb la visita de la persona encarregada de l’avaluació prèvia a l’obtenció de l’acreditació.

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc. La carta garanteix un ús turístic del parc compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius i contribuint al desenvolupament econòmic local. Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix aspiren a obtenir l’acreditació CETS, evidenciant el compromís del territori amb la projecció sostenible d’aquest espai. Begues, com a municipi impulsor, ha format part activa de l’equip de treball que, durant el passat any, va consensuar el dossier de la candidatura.

En aquest sentit Begues contribueix al projecte amb l’impuls d’activitats pròpies i d'altres conjuntament organitzades amb l'Àrea de Parcs de la Diputació de Barcelona. En són un exemple el propi punt d’informació del parc situat a l’edifici del Petit Casal, així com l’espai de divulgació artística del Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa o el projecte Un pont d'art vigent del Centre Cívic El Roure. En el camp del desenvolupament local, Begues impulsa o participa d’accions de foment de la producció de proximitat, amb iniciatives com la Fira d’Artesania o el Parc a Taula. En l’àmbit de la cultura se situen accions com el Concurs de Fotografia o el cicle de Poesia als Parcs, amb implicació directe d’entitats del poble. Finalment, en el camp de la conservació i el medi ambient destaquen projectes com el de foment de la silvopastura, la generació d’energia per mitjà de biomassa o el pla de protecció d’incendis, entre d’altres.

Per a l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve “aquesta és una excel·lent oportunitat per a Begues i el conjunt del Parc del Garraf per posar en valor la projecció d’aquest territori no només des d’un punt de vista turístic, sinó també com a exemple de respecte mediambiental, cultural, educatiu, com a motor econòmic i social”. Esteve ha estat l’amfitriona aquest dilluns de la visita que ha fet l’equip d’auditoria d’Europarc per validar la proposta formulada, així com per conèixer els projectes impulsats per Begues sobre el terreny. 

Dilluns, 3 d'abril de 2017 a les 17:35
Darrera actualització: 03.04.2017 | 17:34