L'Ajuntament continua treballant per al foment de l'ocupació

El consistori participa aquest any en dos programes del Servei d'Ocupació de Catalunya: l'Enfeina't i l'Ubicat, a més de seguir la col·laboració amb d'altres administracions i els convenis amb les universitats.

El foment de l'ocupació continuarà sent aquest any una de les principals accions de l'equip de govern. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Begues participa en dos programes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC): l'Enfeina't i l'Ubicat. El primer donarà treball i formació a una persona durant tot un any, mentre que el segon oferirà orientació, acompanyament i assessorament a tothom qui ho necessiti.

El programa Enfeina't fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d'aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral.

Per altra banda, l'objectiu del programa Ubicat és dur a terme projectes que desenvolupin actuacions d'orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives, o persones treballadores, preferentment, aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral.

Treball amb les administracions i les universitats

A banda del SOC, la Regidoria d'Ocupació seguirà treballant per la creació de feina amb altres administracions com l'Àrea Metropolitana de Barcelona o la Diputació de Barcelona, a més de destinar recursos municipals per a plans locals que arribin als col·lectius més necessitats.

Així, en els mesos vinents sortiran diferents convocatòries de cadascun d'aquests llocs de treball pels mitjans habituals: web, anuncis oficials, cartellera de l'Ajuntament, cartelleres municipals i, en tot moment, al SOC es pot consultar les ofertes publicades.

D'altra banda, des de l'Ajuntament es continuarà promovent l'ocupació jove amb la realització de convenis amb les diferents universitats catalanes per tal que joves del municipi puguin fer les seves pràctiques curriculars al consistori amb retribució econòmica per a ells.

Dimecres, 21 de març de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 20.03.2018 | 20:49