Les mocions polítiques centren el debat del Ple de Begues de setembre

Dilluns, 30 de setembre de 2019 a les 09:00

La sessió d’aquest mes va servir per mostrar l’adhesió del municipi al manifest per la vaga mundial del clima, el suport a la tasca de rescat de les ONG al Mediterrani i contra les detencions efectuades a Catalunya a membres dels CDR.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues va decidir adherir-se, a proposta del govern municipal, al Manifest 27 de setembre per a la Vaga Mundial pel Clima. Un crit d'alerta per a declarar l'emergència climàtica en base a 5 eixos: veritat, compromís, acció, solidaritat i democràcia. Es tracta d’un acord subscrit per més de 300 organitzacions socials i ecologistes, i que posa de manifest el compromís de Begues per posar en el centre del debat la situació d’emergència climàtica que viu el planeta.

També hi va haver un ampli consens a l’hora d’aprovar una moció de suport a les persones detingudes en el marc de l’Operació Judes i contra la repressió al moviment independentista. Va rebre el suport d’11 de les 13 regidores i regidors.

Finalment, el plenari va aprovar també dos textos de suport a les ONG que treballen en el rescat i salvament al Mediterrani, així com de defensa del refugi i l’acollida, tot reiterant el compromís de Begues com a municipi d’acollida. Dues mocions presentades pels grups municipals d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, i de Begues en Comú respectivament.

No van prosperar, en canvi, la moció d’emergència climàtica presentada per Begues en Comú ni el text presentat per la CUP Begues, contra el projecte de llei de contractes de serveis a les persones (la coneguda com a Llei Aragonès).

Altres punts aprovats

La sessió de setembre també va servir per aprovar altres punts, com la incorporació de prop de 70.000 al pressupost municipal, mitjançant una modificació de crèdit, per a tasques de manteniment d’instal·lacions, millores a la zona esportiva o al centre d’acollida d’animals, entre d’altres.

Finalment, cal destacar l’aprovació del compte general de 2017, del calendari de festes locals de 2020, o la renovació de l’adhesió de Begues a l’Associació de Municipis per la Independència.

Tota la sessió, el debat i posicionament dels diferents grups es podrà consultar a través de la Videoacta municipal, quan aquesta passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 27.09.2019 | 17:07